Imate 40+ i salo na trbuhu? Može se premostiti!

Iako je u razdoblju renesanse bilo više nego poželjno biti krupnija žena s izraženim trbuhom, danas to više nije slučaj. Veći trbuh obično je veliki neprijatelj privlačnog izgleda, ali i zdravlja. Višak masnoće na trbuhu može uzrokovati da vam omiljena odjeća više ne pristaje, što dovodi do povećanog nezadovoljstva i manjeg samopouzdanja.

Salo na trbuhu i zdravlje

Što vaš struk govori o vašem zdravlju? Problem s trbušnom masnoćom je taj što nije ograničena na dodatni sloj tkiva neposredno ispod kože (potkožno masno tkivo). Također uključuje visceralnu mast — koja se nalazi duboko u vašem trbuhu, okružujući vaše unutarnje organe. Dakle, višak sala na trbuhu može biti opasan za vaše unutarnje organe i izlaže vas većem riziku od razvoja nekoliko vrsta zdravstvenih problema, uključujući bolesti srca, dijabetes i probleme s jetrom. Istraživanja sugeriraju da su masne stanice – osobito abdominalne masne stanice – biološki aktivne.

Dakle, mast možemo zamisliti kao endokrini organ ili žlijezdu koja proizvodi hormone i druge tvari koje mogu duboko utjecati na naše zdravlje. Iako znanstvenici još uvijek dešifriraju uloge pojedinih hormona, postaje jasno da višak tjelesne masnoće, posebice trbušne, remeti normalnu ravnotežu i funkcioniranje ovih hormona. No, prije svega, da vidimo što se krije iza viška sala na trbuhu. Vašu težinu uvelike određuju četiri glavna čimbenika: koliko kalorija unosite tijekom dana, koliko kalorija sagorijevate svakodnevnom tjelovježbom, godinama i genetikom.

Da li struk zaista “raste” s godinama?

Ako previše jedete, a premalo vježbate, višak kilograma je neizbježan, pa tako i salo na trbuhu. S godinama se ovaj problem povećava. i to doslovno. Naime, povećani struk često se smatra cijenom starenja. Za žene to može biti osobito istinito nakon menopauze, kada se tjelesna mast “pomakne” prema trbuhu. Također, vaša se mišićna masa s godinama smanjuje, dok se masnoća povećava. Gubitak mišićne mase dodatno usporava proces kojim se tijelo bori s viškom kalorija, što može učiniti održavanje zdrave težine većim izazovom.

Mnoge žene primjećuju povećanje sala na trbuhu kako stare, čak i ako ne dobivaju na težini. To je vjerojatno zbog smanjenja razine estrogena, što utječe na raspodjelu masti u tijelu. Također, menopauza može pridonijeti debljanju. Kad ste kao tinejdžeri ušli u pubertet, porast hormona estrogena “rekao” je vašem tijelu da počne skladištiti masnoću u ključnim ženskim područjima, kao što su bokovi i bedra, u pripremi za buduće trudnoće. Zato imamo obline i trebamo biti ponosni na njih, ali samo dok ne utječu na naše zdravlje. Dakle, potkožno masno tkivo na tim područjima je donekle zdravo i prirodan je dio žene. Kada se salo nakupi u suvišku, ono prestaje biti zdravo.

Kada nastupi menopauza, razina estrogena opada. To uzrokuje da se masnoća skladišti oko trbuha umjesto na bokovima i bedrima. Naravno, količina sala na trbuhu će varirati ovisno o genetici i dobi kada menopauza počinje. Mlađe žene koje ulaze u menopauzu imaju tendenciju nakupljanja minimalne količine sala na trbuhu, dok su starije žene osjetljive na veći trbuh.

Kako protiv “trbuščića”?

Neka vas ovaj tekst ne uplaši. Pitanja našeg izgleda i našeg zdravlja uvijek su u našim rukama! Za početak, možete tonirati trbušne mišiće trbušnjacima ili drugim ciljanim vežbama za trbuh, ali samo izvođenje ovih vježbi neće riješiti problem sala na trbuhu. Visceralna masnoća reagira na iste strategije prehrane i vježbanja koje vam pomažu izgubiti višak kilograma i smanjiti ukupnu tjelesnu masnoću.

Za učinkovitu borbu protiv masnoća na trbuhu prije svega jedite zdravo. Fokusirajte se na biljnu hranu, kao što su voće, povrće i integralne žitarice i birajte nemasne izvore proteina i mliječnih proizvoda s niskim sadržajem masti. Ograničite dodavanje šećera i zasićenih masti, koje se nalaze u mesu i visokomasnim mliječnim proizvodima, kao što su sir i maslac. Umjesto toga, birajte umjerene količine mononezasićenih i polinezasićenih masti koje se nalaze u ribi, orasima i određenim biljnim uljima.

Salo na trbuhu izbjeći ćete ako:

Izbacite slatke napitke. Umjesto toga pijte vodu ili pića s umjetnim zaslađivačima u ograničenim količinama. Pazite na veličinu porcija. Čak i kada donosite zdrave izbore, kalorije se broje. Uključite fizičku aktivnost u svoju dnevnu rutinu. Za većinu zdravih odraslih osoba preporučuje se umjerena aerobna aktivnost kao što je brzo hodanje u trajanju od najmanje 150 minuta tjedno. Ako kondicija i opće zdravstveno stanje dopuštaju, uključite snažnu aerobnu aktivnost, poput trčanja, u svoju rutinu najmanje 75 minuta tjedno. Ako koristite pedometar, ne zaboravite da je potrebno prosječno 10 000 koraka dnevno kako biste spriječili debljanje. Neka istraživanja pokazuju da može biti potrebno 15 000 koraka dnevno kako bi se spriječilo ponovno dobivanje na težini nakon značajnog gubitka težine. Također se preporučuju vježbe snage barem dva puta tjedno. Ako želite smršaviti ili ispuniti određene ciljeve u vezi s fitnessom, možda ćete morati više vježbati.

Trbuh i gubitak težine

Kako biste izgubili višak masti i spriječili da se vrati, težite sporom i stabilnom gubitku težine. U tome će vam puno pomoći član iz Herbafast obitelji prirodnih prroizvoda. U pitanju je  Herbafast LADY . Herbafast LADY  proizvod je biljnog podrijetla za reguliranje tjelesne težine, detoksikaciju organizma i topljenje masnih naslaga i celulita s kritičnih područja. Na prirodan način ubrzava se metabolizam i uspostavlja ravnoteža crijevne flore. Preporučuje se damama koje žele suzbiti glad i želju za slatkim, ubrzati metabolizam i riješiti problem pretilosti, masnih naslaga i celulita te pritom se ne debljati najviše na kritičnim područjima (trbuh, struk, bokovi, bedra). Herbafast LADY  čisti organizam od toksina ubrzavanjem rada jetre, daje više energije i čvrstu kožu.

Pravilo 5 sekundi

Uz Herbafast obitelj i vašu čvrstu volju, nema te prepreke da izgledate sjajno I osjećate se još bolje! Dovoljno je samo odlučiti i započeti jednu novu eru, koja će u početku biti teška, ali će na kraju dati rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Elan, dobro raspoloženje, vitka figura, lakoća pokreta i energija za osvajanje svijeta. Sve to traje samo pet sekundi. Djeluje nemoguće? Ali nije! Naime, jednostavan životni trik koji se naziva „Pravilo 5 sekundi“ omogućuje vam da donesete odluku u samo pet sekundi. Pravilo je lako: kada se ukaže prilika, ne razmišljajte o tome – samo izbrojite 5-4-3-2-1 i odlučite. Izaberite Herbafast jer… Herbafast  je pravi izbor za vaš dobar izgled i vitku liniju!

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Košarica

Kratka obavijest


Poštovani, radi korištenja godišnjih odmora u peridu od 24.07.-12.08. nećemo biti u mogućnosti isporučiti vam naručene proizvode. Narudžbe koje dođu u tom periodu obraditi ćemo i slati u tjednu od 12.08.2024. Hvala vam na razumijevanju. Vaš Herbafast.

This will close in 0 seconds