Izjava o privatnosti

Što je izjava o privatnosti?

Ova izjava o privatnosti (“Izjava“) objašnjava kako Abela Pharm d.o.o., Radnička cesta 218, Zagreb, OIB: 06865200992 (“Abela Pharm“) prikuplja, obrađuje, koristi i upravlja Vašim osobnim podacima koji su dostupni temeljem korištenja web stranice: www.herbafast.hr.

Izjava je donesena u skladu s odredbama Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka; GDPR) koja je dostupna na sljedećoj poveznici.

Osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi izravno ili neizravno, osobito uz pomoć pojedinih identifikatora (kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator) ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

Abela Pharm se obvezuje da će štititi Vašu privatnost i osobne podatke te Vam omogućiti najbolje moguće iskustvo korištenja naše web stranice. Kako biste što kvalitetnije iskoristili vrijeme provedeno na našim stranicama, potrebne su nam određene osobne informacije o Vama koje će nam pomoći prilagoditi sadržaj Vašem ukusu i željama.

Molimo, pročitajte ovu Izjavu kako biste razumjeli kako se odnosimo prema Vašim osobnim podacima. Davanjem svojih osobnih podataka i prihvaćanjem Izjave potvrđujete da ste suglasni da se Vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Izjavi.

Ukoliko se Izjava promijeni, izmijenjeni tekst Izjave ćemo objaviti na ovoj stranici. Kontinuiranom upotrebom naše web stranice, kao i davanjem svojih osobnih podataka prilikom online naručivanje potvrđujete da ste suglasni i sa izmjenama Izjave.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto?

Od Vas prikupljamo sljedeće osobne podatke:

 • prilikom pristupa našoj web stranici prikupljamo podatke o: (i) domeni i IP adresi, (ii) vrsti web preglednika i operativnog sistema pomoću kojeg je pristupljeno našoj web stranici, (iii) vrijeme pristupa i dužinu posjete, (iv) stranicama koje posjećujete unutar naše web stranice, te (v) ukoliko ste stavili link na našu web stranicu sa neke druge web stranice, adresu te web stranice.

Ove podatke koristimo za statističke analize o korištenju naših stranica, s ciljem da poboljšamo kvalitetu usluge.

 • prilikom ostvarivanje kontakta s nama i korištenja naših usluga prikupljamo podatke koje nam sami dostavite u sljedeće svrhe:
 1. Postavljanje pitanja: ime, e-mail adresa na koju Vam dostavljamo odgovor.
 2. Online naručivanje: ime i prezime, adresa dostave, kontakt telefon i email adresa, podaci o bankovnoj kartici.
 3. Prijava za nagradnu igru: ime i prezime, adresa, email, telefon.

Po potrebi možemo prilagođavati informacije potrebne za sudjelovanje u nagradnoj igri u skladu sa zakonskim propisima)

 1. Prijava na newsletter: ime, e-mail adresa.
 2. Online chat podrška: IP adresa, ime, e-mail.
 3. Ostavljanje komentara: ime/nadimak, e-mail adresa, IP adresa.
 4. Učitavanje sadržaja: datoteka u jpg, gif, png formatu, IP adresa.

Ukoliko učitavate slike na web stranicu, savjetujemo da izbjegavate učitavanje slika koje sadrže osobne podatke i podatke o lokaciji snimanja slike (EXIF GPS).

 1. Ostavljanje recenzija: ime i prezime, e-mail, sadržaj recenzije.

Ove podatke koristimo kako bismo: (i) Vam pružili informacije o našim proizvodima i podršku pri kupnji, (ii) mogli organizirati plaćanje i transport naručenih proizvoda na željenu adresu, (iii) Vam dostavili poklone, vaučere, pozivnice itd., ili (iv) Vas povremeno obavještavali o promjenama u našoj ponudi, posebnim pogodnostima, važnim promjenama naše web stranice. Prikupljene informacije neće se koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovoj Izjavi.

Pravna osnova za prikupljanje gore navedenih podataka je:

 • ispunjavanje ugovora,
 • legitimni interes društva Abela Pharm, ili
 • ispunjenje zakonske obveze

Kako dijelimo Vaše osobne podatke s drugima?

Zaštita privatnosti nam je važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke trećim osobama, osim kada je to potrebno za pružanje usluga ili za druge svrhe utvrđene u ovoj Izjavi.

Budući da Abela Pharm surađuje s drugim trgovačkim društvima kako bi Vam omogućila pružanje svojih usluga, ponekad takvim trgovačkim društvima dijelimo Vaše osobne podatke koristeći odgovarajuće informatičke sustave. Konkretno, Vaši osobni podaci mogu se prosljeđivati:

 • drugim trgovačkim društvima unutar Abela Pharm grupacije povezanih društava,
 • trgovačkim društvima koja pružaju usluge dostave, procesuiranja plaćanja i druge usluge potrebne za sklapanje i izvršenje ugovora o kupoprodaji Abela Pharm proizvoda na daljinu i povezane podrške (npr. web hosting, usluga web chata, back-up internih baza podataka, interno skladištenje faktura, sigurnost web stranice i sl.).

Osobni podaci se prenose samo u države članice Europske Unije ili države koje osiguravaju adekvatnu razinu zaštite u skladu sa mjerodavnim europskim propisima. U slučaju da se osobni podaci prenose izvršitelju obrade u treću zemlju koja ne osigurava odgovarajuću razinu zaštite, prijenos ćemo izvršiti samo ako se izvršitelj obrade obveže poštivati standardne ugovorne odredbe koje utvrđuje Europska Komisija.

Osim toga, Abela Pharm smije odati Vaše osobne podatke nadležnim državnim i regulatornim tijelima u slučajevima propisanim zakonom, npr. kada je to potrebno radi zaštite nacionalne sigurnosti, obrane, javne sigurnosti, otkrivanja ili progona kaznenih djela ili izvršenja kaznenopravnih sankcija, zaštite prava i sloboda drugih i sl.

Kako i koliko dugo čuvamo prikupljene osobne podatke?

Abela Pharm posebno brine da su prikupljene informacije o korisnicima sigurne i zaštićene od gubitka, promjena, nedozvoljenog pristupa i bilo koje vrste zloupotrebe.

Web stranica se nalazi na sigurnom SSL serveru. Obrađeni podaci pohranjuju se u našim poslovnim prostorijama i na informatičkim sustavima, ali ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih davatelja usluga (trusted service provider).

Abela Pharm osigurava razumnu administrativnu, tehničku i fizičku zaštitu kako bi se onemogućilo neovlašteno korištenje, pristup, razotkrivanje, kopiranje ili izmjena osobnih podataka.

Na našoj web stranici mogu se nalaziti poveznice (linkovi) na druge web stranice. Ne snosimo odgovornost za politiku ili procedure za zaštitu podataka, kao ni za sadržaj na web stranicama trećih osoba.

Osobne podatke čuvamo u vremenskom razdoblju od 5 godina u kojem su nužni za ispunjenje svrhe za koju su prikupljeni, odnosno u razdoblju koje propisuje zakon koji obvezuje Abela Pharm na čuvanje podataka.

Koja su Vaša prava u vezi s obradom osobnih podataka?

U svakom trenutku od društva Abela Pharm kao voditelja obrade Vaših osobnih podataka možete zatražiti ostvarivanje nekog od sljedećih prava:

 1. Pravo na pristup: možete zatražiti da Vas obavijestimo obrađujemo li osobne podatke koji se odnose na Vas, kao i pristup takvim osobnim podacima i informacijama kao što su: (i) svrha obrade, (ii) kategorije osobnih podataka o kojima je riječ, (iii) primateljima osobnih podataka, (iv) predviđenom razdoblju u kojem će podaci biti pohranjeni, (v) izvoru podataka koji se ne prikupljaju izravno od Vas i sl.
 2. Pravo na ispravak: možete zatražiti da ažuriramo Vaše osobne podatke ako su podaci koje imamo netočni ili zastarjeli.
 3. Pravo na brisanje: možete zatražiti da izbrišemo Vaše osobne podatke, a zahtjevu ćemo udovoljiti pod uvjetom da: (i) osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni, (ii) povučete privolu na kojoj se obrada temelji, a ne postoji druga pravna osnova za obradu, (iii) uložite prigovor na obradu u skladu s mjerodavnim propisima, (iv) su osobni podaci nezakonito obrađeni, (v) se osobni podaci moraju brisati radi poštovanja pravne obveze ili (vi) su osobni podaci prikupljeni u vezi s ponudom usluga informacijskog društva.
 4. Pravo na ograničenje obrade: možete zatražiti ograničenje obrade Vaših osobnih podataka, a zahtjevu ćemo udovoljiti pod uvjetom da: (i) osporavate točnost osobnih podataka, na razdoblje dok provjerimo točnost osobnih podataka, (ii) je obrada nezakonita, ali se protivite brisanju osobnih podataka već umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe, (iii) nam više nisu potrebni Vaši osobni podaci, ali ih Vi tražite radi postavljanja ili ostvarivanja svojih pravnih zahtjeva, ili (iv) ste uložili prigovor na obradu, dok se ne utvrdi nadilaze li legitimni razlozi društva Abela Pharm za obradu podataka Vaše razloge.
 5. Pravo na prenosivost podataka: ako se obrada temelji na privoli ili provodi automatiziranim putem, imate pravo zaprimiti Vaše osobne podatke u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te zahtijevati da se osobni podaci prenesu drugom voditelju obrade.
 6. Pravo na prigovor: ako se obrada osobnih podataka temelji na legitimnom interesu društva Abela Pharm, imate pravo prigovoriti takvoj obradi. Također, u svakom trenutku imate pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka za potrebe marketinga, te nakon zaprimanja takvog prigovora više nećemo obrađivati Vaše osobne podatke u marketinške svrhe.

Napominjemo da ako su Vaši zahtjevi očito neutemeljeni ili pretjerani (osobito zbog učestalog ponavljanja), možemo naplatiti razumnu naknadu za administrativne troškove postupanja po zahtjevu, odnosno možemo odbiti postupiti po zahtjevu.

Kome se obratiti u slučaju pitanja?

U slučaju pitanja u vezi s obradom osobnih podataka, molimo da nas kontaktirate putem e-maila na adresu: office@abela.hr  ili putem telefona na broj: 01/3864397

U slučaju povrede osobnih podataka možete podnijeti prigovor nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Košarica

Kratka obavijest


Poštovani, radi korištenja godišnjih odmora u peridu od 24.07.-12.08. nećemo biti u mogućnosti isporučiti vam naručene proizvode. Narudžbe koje dođu u tom periodu obraditi ćemo i slati u tjednu od 12.08.2024. Hvala vam na razumijevanju. Vaš Herbafast.

This will close in 0 seconds